basta rakapparaten logo

Som experter inom rak-branschen har vi testat och utvärderat de senaste trimmers för att hjälpa dig att hitta den perfekta produkten för just din din skäggvård. Häng med!

Skägg på modét

Även om skägg har varit på modet i minst ett decennium, så verkar dess popularitet öka för varje år. Eftersom vanliga arbetare alltmer drar sig för att tillbringa 40 timmar i veckan på ett kontor så kommer den trenden förmodligen att fortsätta ett tag till.

Om inte du med skägg planerar att gå till barberaren regelbundet, så kommer ditt snabbväxande skägg att behöva klippas ofta. I denna guide lyfter vi fram faktorer du bör tänka på när du ska köpa en ny trimmer för skägg.

Tänk på att vi endast skriver om trimmer för skägg som inte är samma sak som rakapparat. Är du ute efter renrakad hud så bör du kolla efter bästa rakapparaten istället.

Trimmer för skägg 2023 – bäst i test

Här är vår rekommendation för bästa trimmer för skägg:

Mest Populär

Philips OneBlade Pro QP6541/15

Philips OneBlade Pro QP6541/15 är en hybrid styler som passar för det mesta. Raka, trimma och skapa raka linjer och kanter på alla typer av hår.

Skägg, kroppshår eller kanterna på ditt hår. Den största och mest populära produkten på den svenska marknaden på senare år och vi är själva trogna användare av denna trimmer för skägg och övrig kroppsbehåring.

Specifikationer

 • Trimtid: cirka 90 minuter non-stop
 • Ladtid: cirka 1 timme
 • Vattentålig: Ja
 • Trimmer: Precision & styling
Vårt betyg
4.6/5

Återförsäljare: Komplett

Cirkapris: 600 – 700 SEK

Så valde vi trimmer

Vi har själva testat en hel del trimmers genom åren och har därmed stor kunskap att kunna bidra med. Tillsammans med vår egna erfarenhet så har vi också scannat nätet för recensioner och omdömen från den stora massan – dvs ni konsumenter.

På så sätt har vi kunna välja ut trimmers som passar för olika typer av skägg och olika ändamål. Vi anser att det inte är rättvist att göra en generell ranking av trimmers, så har valt ut den bästa för varje typ av ändamål.

Dessa faktorer har vi tittat på och jämfört:

 • Laddningsbart batteri: Nu förtiden vill ingen ha sladd till sin trimmer. Leta efter en trimmer med bevisat bra batteri för du vill inte vakna på morgonen och inse att batteriet är slut så du inte hinner trimma ditt skägg innan jobbet.

 • Kraft: Beroende på hur tjockt skägg du har så kan kraften i din trimmer vara viktig. Har du tjockt robust skägg så är det viktigt att du hittar en trimmer som
 • Mångsidighet: Vi har letat efter trimmers som har smidigheten att snabbt trimma till perfektion. Vi vill inte att vissa skäggstrån ska lämnas kvar utan vi är ute efter den raka linjen i skägget efter varje drag.
 • Extra funktioner och tillbehör: Längden på trimmer kan skilja sig åt beroende på produkt och detta är såklart en viktig aspekt. Vi prioriterar breda trimmers som kan skapa den perfekta stilen så snabbt och smidigt som möjligt

Viktig investering

Först och främst är en bra trimmer en viktig investering för alla män som vill ha ett vältrimmat och snyggt skägg. Oavsett om du vill ha en kort stubb, en jämn och fin längd eller en distinkt form, så finns det en trimmer som passar dina behov.

En av de bästa egenskaperna hos en bra trimmer är dess mångsidighet. En trimmer med flera valbara inställningar gör att du kan välja den perfekta längden för ditt skägg. Samtidigt kan du också använda den för att trimma ditt hår, din mustasch och eventuellt dina sidor. Med olika tillbehör kan du också forma och styla ditt skägg efter dina önskemål.

Batteritid och laddningstid

En annan viktig faktor att tänka på när du väljer en trimmer är dess batteritid och laddningstid. En trimmer med en lång batteritid och kort laddningstid ger dig en bekväm och effektiv trimning, utan avbrott eller förseningar.

En tredje egenskap som du bör tänka på är kvaliteten på trimmerns blad. Skarpa och hållbara blad minskar risken för hårdragning och irritation på huden, vilket gör att din trimning blir smidig och behaglig.

Hitta trimmer för dina behov

Oavsett vilken typ av skägg du har eller vilken stil du föredrar, finns det en trimmer som passar dina behov. Att investera i en högkvalitativ trimmer är ett viktigt steg för att upprätthålla en välvårdad och snygg look, samtidigt som det kan spara dig tid och pengar på att besöka en professionell barberare.

Här är en lista på saker du bör överväga innan du väljer en trimmer för ditt skägg:

 1. Typ av skägg: Beroende på din skäggtyp och hur du vill trimma det så kan du behöva välja en specifik typ av trimmer. Till exempel, om du har ett tjockt skägg eller en skäggstubb, kan en trimmer med kraftfulla motorer och robusta blad vara viktigt.

 2. Inställningar: Det är viktigt att du väljer en trimmer som har flera inställningar för att ge dig möjlighet att välja rätt längd på skägget och för att kunna trimma på olika områden. De flesta trimmers brukar ha mellan 3-20 olika inställningar.

 3. Kvalitet på blad: Trimma blad av hög kvalitet är viktigt för att trimningen ska gå snabbt och smidigt och för att minimera risken för hårdragning eller irritation på huden. Rostfritt stål eller keramiska blad är vanligtvis det bästa valet anser vi.

 4. Batteritid och laddningstid: En trimmer med bra batteritid och laddningstid är viktig eftersom det ger dig frihet att trimma när som helst, var som helst. Många trimmers har en batteritid på mellan 30 och 90 minuter, medan laddningstiden vanligtvis tar mellan 1-2 timmar.

 5. Tillbehör: Vissa trimmers levereras med extra tillbehör som kammar, skär och blad som kan användas för att trimma och forma skägget på olika sätt. Att ha tillgång till dessa tillbehör kan göra trimningen mer bekväm och effektiv.

 6. Kvalitet och pris: Slutligen är det viktigt att välja en trimmer av hög kvalitet och som passar in i din budget. Priserna på trimmers varierar från några hundralappar till flera tusen kronor beroende på modell och funktioner.

Att tänka på dessa faktorer kan hjälpa dig att välja den bästa trimmern för dina behov och att uppnå en vältrimmad och snygg skäggstil.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan vi starkt rekommendera att du investerar i en trimmer av hög kvalitet för din skäggvård. En mångsidig, hållbar och effektiv trimmer kan hjälpa dig att uppnå den perfekta stilen och ta hand om ditt skägg på ett bekvämt och enkelt sätt.

Att köpa en billig trimmer lönar sig oftast inte i slutändan utan då sitter du där efter ett år och blir tvungen att köpa ännu en.

Köp istället en trimmer av hög kvalitét så kan den hålla i obegränsat antal år, om du tar hand om den enligt våra rekommendationer.

Vanligt förekommande frågor om trimmer för skägg (FAQ)

Vi vill påstå att frisörer inte använder någon speciell trimmer – däremot använder de alla högkvalitativa trimrar.

Det kan du absolut göra, men oftast har de inte samma smidiga funktioner för att styla ditt skägg för bästa look.

Nej. När du trimmar håret så använder du en trimmer för att få lika längd över hela huvudet eller en viss del. Att klippa anses generellt innebära att man klippar sitt hår med en sax