basta rakapparaten logo

Om Henrik Magnusson

Som barn var han nyfiken på idén att rakning kunde ge tätare skäggväxt, en uppfattning som visade sig vara felaktig men som ändå startade hans intresse. Nu, vid 34 års ålder, är han experten som med en humoristisk approach delar med sig av rakapparatens hemligheter för oss.

Här på bästa rakapparaten är Henrik den som hjälper dig att navigera bland nya och klassiska rakapparater. Hans kombination av teknisk expertis och personliga erfarenheter gör honom till en pålitlig guide i ditt val av nästa rakapparat. I alla situationer – han vet hur man uppnår bästa resultatet. Och hur man uppnår en bra rakning.

Fem snabba med Magnus

Frågor och Svar med Henrik Magnusson, Rakapparatsexpert

Fråga 1: Hur upptäckte du din passion för rakapparater?
Svar: Min fascination började när jag var en liten knatte i Uppsala. Jag hade hört myten om att flitig användning av rakhyveln skulle ge tätare skäggväxt. Även om det visade sig vara en myt, så väckte det en livslång passion för rakapparater.

Fråga 2: Vad är det mest spännande med rakapparater enligt dig?
Svar: Det mest spännande är den ständiga utvecklingen av tekniken. Att få bevittna hur nya innovationer gör rakningen både enklare och mer effektiv är otroligt fascinerande.

Fråga 3: Hur ofta rakar du dig och vilken typ av rakapparat föredrar du?
Svar: Jag rakar mig ungefär varannan dag. Jag föredrar en elektrisk rakapparat som är skonsam mot huden när man rakar skägget men samtidigt ger en nära och jämn rakning.

Fråga 4: Vilka är de vanligaste misstagen folk gör när de rakar sig?
Svar: Ett vanligt misstag är att raka sig med för gammal eller slö utrustning, vilket kan leda till hudirritation. En annan sak är att inte förbereda huden ordentligt innan rakning.

Fråga 5:Hur ofta rakar du huvudet och vilka speciella tekniker eller verktyg använder du?
Svar: Jag rakar mitt huvud ungefär en gång i veckan. För detta använder jag en speciell rakapparat för huvudet med flexibla blad som anpassar sig efter huvudets konturer. Det är viktigt att vara extra försiktig när man rakar huvudet, så jag ser alltid till att huden är väl förberedd och återfuktad både före och efter rakningen.

henrik magnusson